Address Bucharest, Romania | Mobile (0735) 395-395 | Mail office@fitness-concept.ro

Blog

FEBRA MUSCULARA – CUM SCAP DE EA?

FEBRA MUSCULARAFEBRA MUSCULARA – CUM SCAP DE EA?

– Cum explicam ce e aia FEBRA MUSCULARA si cum o identificam ? –

 

Foarte simplu. Ea apare atunci cand ne antrenam brusc si intens fara pauze intre serii sau cu greutati mari. Febra musculara apare a doua zi putin si din ce in ce mai dureroasa in urmatoarele 2 zile. Daca faceti una ”cronica” atunci o suportati aproximativ 7 zile iar daca nu a trecut  durerea in aceasta perioada atunci consultati un medic pentru ca este deja o intindere a musculaturii in cauza.

De obicei, FEBRA MUSCULARA trece revenind in sala intr-un efort fizic calculat. Febra musculara este o “intoxicatie” a muschiului cu acid lactic pe care organismul il produce la efort fizic pentru a obtine acea energie necesara lucrului mecanic efectuat de voi.

Acidul asta lactic este obtinut prin metabolizarea glucozei din sange fara prezenta oxigenului. Acum glucoza este transformata de organism in glicogen care este necesar musculaturii noastre (adica “hrana” lui).

 

Pentru a nu face febra musculara ca sa nu mai misti a doua zi, eu iti recomand ca primul tau antrenament sa fie facut usor cu o pauza de 1 minut intre serii, asta ca sa nu ai un exces de acid lactic in corp. Daca esti la inceput si faci antrenamentul foarte intens sau cu greutati exagerate “te paralizeaza” pentru 3 zile garantat.

Cand ai febra musculara poti veni a doua zi la sala si sa lucrezi usor cu greutati medii chiar daca simti ca-ti “rupi” muschii forteaza putin si ai sa vezi ca nu o sa te mai doara dupa 15 minute si vei avea o stare musculara mult mai buna. Inca o data, daca exagerezi si a doua zi este posibil sa treci dintr-o febra usoara in una cronica si ai sa suferi mai mult. Imediat dupa antrenament poti lua o aspirina cu zahar sau 4 patratele de ciocolata pentru ca acestea contin glucoza care este transformata in glicogenul necesar muschilor, astfel eviti febra aceea nesuferita.

0 Comments