Address Bucharest, Romania | Mobile (0735) 395-395 | Mail office@fitness-concept.ro

Blog

SLABIM CAND AVEM STOMCUL GOL

SLABIM CAND AVEM STOMACUL GOLSLABIM CAND AVEM STOMCUL GOL

Cred ca ati auzit vorba ca slabesti mai repede daca te antrenezi dimineata pe stomacul gol. Va  spun ca este total adevarat, asta in masura in care faceti dimineata cardio (banda, bicicleta, stepper, bicicleta eliptica).

 

Acum sa va explic si de ce este adevarat. Nu stiu daca ati auzit sau stiti ce inseamna metabolismul bazal. Metabolismul  de baza este cheltuila minima de energie a corpului nostru   pe 24 ore. El este influentat de corpolenta organismului si s-a stabilit ca pentru adultul normal, cheltuiala minima de energie este de 1 calorie la kilocorp si ora. Raportandu-se la inaltime, metabolismul de baza a adultului este de 9,3 – 9,5 cal/cm/24 ore. Acum surplusul de calorii apare in corp la circa 30 minute de la ingerarea hranei, atinge valoarea maxima in 2-3 ore si apoi scade lent ca dupa 10 – 12 ore termogeneza (cal/kg/ora) sa revina la nivelul bazal.

 

Cand incepeti activitatea cardio pe stomacul gol in primele 5 minute corpul ia din caloriile netransformate apoi intra in rezervele de grasimi pentru a face fata efortului. Daca ati manca inainte el ar folosii caloriile aparute din hrana si atunci nu veti mai avea succesul dorit.

 

Deci concluzia este ca antrenamentul facut dimineata pe stomacul gol este un succes in procesul de slabire.

0 Comments