Address Bucharest, Romania | Mobile (0735) 395-395 | Mail office@fitness-concept.ro

Blog

TIPURI SOMATICE

TIPURI SOMATICETIPURI SOMATICE

Nu stiu daca stiti, dar exista trei tipuri somatice diferite:

  1. ECTOMORF
  2. MEZOMORF
  3. ENDOMORF

O sa incep sa le prezint sau sa le identific pe fiecare in parte, poate va regasiti in ele si astfel, veti stii carui tip somatic apartineti.

  1. ECTOMORFUL – este acea persoana care obtine cu greu masa musculara, dar obtine foarte repede definire, vascularizare. De obicei, nu se poate ingrasa natural, decat daca isi completeaza alimentatia cu proteine, aminoacizi, dar chiar si cand foloseste astea, totusi, procesul de ingrasare se desfasoara foarte dificil. Aceasta persoana are o forma de tip longilin, cu muschi alungiti si oase subtiri.
  2. MEZOMORFUL –  este un tip somatic de invidiat.  Musculatura se dezvolta usor si se poate ingrasa sau slabi foarte usor. Structura acestui tip este cam asa: talie mica, robusta, cu spate si umeri lati, predispus la o dezvoltare armonioasa.
  3. ENDOMORFUL – aici lucrurile stau si bine si rau. Dezvolta masa musculara usor, dar este predispus la ingrasare si scapa ceva mai greu de tesutul adipos. Interesant este ca are o particularitate foarte aparte, si aceea este de a rezista la eforturi mari, iar ca fizic are oasele si articulatiile mai groase.

Acum ca stiti asta, va puteti gandi carui tip somatic va identificati  si astfel, va puteti creea diverse tipuri de exercitii si dozarea acestora pentru a va fi mai bine.

Succes!

0 Comments