Address Bucharest, Romania | Mobile (0735) 395-395 | Mail office@fitness-concept.ro

Blog

VERGETURILE – Cum apar si ce trebuie facut ca sa dispara? –

VERGETURILEVERGETURILE

– Cum apar si ce trebuie facut ca sa dispara? –

 

Offff.. Vergeturile astea sunt o mare belea. Ele apar atunci cand corpul nostru nu are un echilibru pozitiv intre ALIMENTATIE si ATITUDINE POZITIVA.        Acesti doi factori influenteaza radical comportamentul pielii in anumite conditii. Responsabile cu lipsa elasticitatii pielii sunt colagenul si elastina care isi pierd din concentratie astfel dand rigiditate tesutului.

In perioada cand femeile raman insarcinate pot aparea vergeturile. Incidenta este cam de 70% dar pot fi prevenite cu masaje zilnice cu creme si o alimentatie diversificata. Asta este valabila atat pentru gravide cat si pentru culturisti, oameni cu o greutate peste normal.

Vergeturile mai pot aparea la persoanele care se ingrasa fortat sau brusc cat si la cele care slabesc brusc, mai apar la culturisti sau sportivii care forteaza peste masura organismul (in acest caz, musculatura). Vergeturile mai pot fii si predispozitii genetice dar asta nu inseamna ca trebuie sa le faci.

 

– Cum le tratam ? –

 

Este delicata aceasta intrebare pentru ca unora sigur nu le va placea raspunsul. Pe cele avansate nu le mai putem reface deloc numai sa le ascundem putin prin bronzul de la mare. Cele care sunt la inceput si au o textura rosiatica le putem salva prin tratament cu laser. Dar toate tipurile le putem “trata” partial sau incerca sa le estompam prin aplicarea locala a cremelor cu elastina, acid glicolic, vitamine, colagen etc. Inca ceva, evitati sau faceti ceva sa nu mai fiti stresati pentru ca atunci cand sunteti suparati sau stresati corpul secreta cortizol si cortizon care descompun tesutul conjuctiv adica acea elastina si colagen de care tot vorbim favorizand aparitia vergeturilor. Cu atat va pot ajuta, restul depinde de voi.

 

0 Comments